Aktuelnosti  » Presoterapija

Presoterapija

Presoterapija je oblik aparaturne limfne drenaže. Koristi se za ubrzavanje i aktivaciju limfne i venske cirkulacije. Spada u grupu medicinsko-kozmetičkih procedura, a efekti su višestruki.

Klijent relaksirano leži u specijalnom odelu, koje laganim pritiskom u ritmičkim intervalima vrši blagi pritisak na tkivo dovodeći do potpune relaksacije, detoksikacije, otklanjanja otoka i celulita.

Važnost limfe za organizam je itekako velika, ali je za njen dobar i pozitivan efekat, jako važno da ona kruži, te je zbog toga, u bilo kojoj terapiji celulita, gojaznosti, bola i umora, limfna drenaža neizostavna.

Sem što doprinosi regeneraciji tkiva, jer otklanjanjem viška tečnosti, krv i limfa postaju bogatiji kiseonikom i time jačaju imunološki sistem, limfnom drenažom, dolazi do vazodilatacije - širenja krvnih sudova, te se time i povećava elastičnost kože i ubrzava razmena materija, nakon čega dolazi do opšte relaksacije celog tela.

Presoterapija je nezamenljiva u ubrzanju metabolizma i procesu mršavljenja i pre svega kod anticelulit tretmana, što opet, svakako utiče na sveukupno zdravlje čovekovog tela. Zbog toga, mnogi lekari smatraju da presoterapjiu treba da koriste čak i ljudi koji nemaju nikakvih problema. Limfna drenaža se preventivno preporučuje zdravim ljudima bar dva puta godišnje, i to u seriji od deset presoterapija.

Aparaturna limfna drenaža, tzv. presoterapija, predstavlja sve popularniji tretman u svetu kozmetike i lepote, jer tretira posledice neprestanih stresova, dugotrajnog sedenja, prekomerne telesne težine, oticanje nogu i celulit. Za vreme tretmana aparatom za presoterapiju, nema nikakvih neželjenih ili neprijatnih efekata, jer je osećaj tokom tretmana, izuzetno prijatan i relaksirajući.